Starkt, Friskt Hår

Hår som ser friskt ut handlar om styrka. Pröva de här enkla tipsen för hållbara lockar – så att dina testar är redo för alla de frisyrer du vill ha.

TIPS

01
Förhindra slitage genom att applicera TRESemmé Anti-Breakage Schampo och Anti-Breakage Balsam i duschen och skölj. Gnugga inte det våta håret torrt med en handduk när du stiger ur duschen eftersom det skadar håret. Krama i stället försiktigt håret för att avlägsna fukt.
02
Använd alltid balsam i ditt hår om det slits lätt. Balsam är bästa sättet att ge håret den näring det behöver för att hålla sig starkt.
03
Använd serum eller olja och en bredtandad kam i fuktigt hår – blött hår är känsligare.
04
Om ditt hår är särskild ömtåligt kan du sova på ett sidenörngott. Siden rufsar inte till håret eller orsakar friktion så som bomull gör, vilket kan öppna hårets yta på mycket tunt hår.
05
Använd inte hårsnoddar med metallklämmor. Fäst alltid upp håret med täckta, hårsnoddar som inte fastnar.
06
Försök att inte sova med håret i en svans. Låt håret vara utsläppt så ofta som möjligt på natten för att förhindra skador.
07
För att förhindra friss ska du tvätta håret med TRESemmé Keratin Smooth Schampo och Keratin Smooth Balsam för att skapa en jämn struktur. Att ha den rätta borsten är viktigt för frissfritt hår. Investera i en borste av vildsvinshår med en gummibas för att jämna till och räta ut håret.
08
Förhindra slitage genom att tvätta håret med TRESemmé Anti Breakage Schampo och Anti-Breakage Balsam som innehåller proteiner som gör håret 80% starkare.* Håret är som mest känsligt när det är vått så efter att du tvättat det skall du torka det försiktigt med en handduk för att absorbera överflödigt vatten. Undvik att borsta tills det mesta av fukten har avdunstat.
*Som system jämfört med icke-vårdande schampo.
09
Om du har mycket tunt hår och är rädd för att balsam ska tynga ner det, kan du applicera balsam först i duschen och sedan schamponera håret. På det sättet får håret den fukt det behöver och du får den rena, fylliga känslan av ett fräscht schampo.
10
Ett sätt att få hår som ser friskt ut? Skölj, skölj, skölj! Allt balsam som blir kvar i håret tynger ned det och gör att du inte kan få den mest optimala frisyren.
11
Borsta aldrig ditt hår med en metall- eller plastborste när det är vått. Använd en bredtandad kam eller en fönborste på fuktigt hår för att förhindra slitage.
12
När du applicerar balsam ska du fokusera på den nedre delen av hårstråna ut mot topparna eftersom den största skadan uppstår där. Du behöver inte återfukta rötterna.
13
Torrt, ömtåligt hår ser också platt och trist ut. Applicera ett återfuktande balsam såsom TRESemmé Luxurious Moisture Balsam  efter schamponeringen och skölj noggrant.
14
Om ditt hår är ömtåligt ska du inte vara rädd för att bara lätt skölja balsamet ur håret – det kan må bra av att lite balsam blir kvar på topparna.
15
Om ditt hår är tunt ska du inte vårda ditt hår för mycket med balsam – det tynger bara ned det. Välj rätt balsam för tunt hår för att tillföra fukt.
16
För naturligt starkare, friskare hår ska du äta en balanserad kost. Ditt hår återspeglar din inre hälsa så utforma dina matvanor i enlighet med detta.
17
Använd en hårkur en gång i veckan för att det ska bli ultramjukt och superstarkt. Applicera TRESemmé Deep conditioning Treatment Hårkur i stället för ditt vanliga balsam i fuktigt hår och sätt på en duschmössa eller linda in håret i en handduk. Lämna kvar det i håret i tio minuter och skölj sedan noggrant.
18
Efter schampo och balsam sköljer du slutligen med kallt vatten för att dra ihop hårstrånas yttre skal och göra håret extra glansigt.
19
Undvik att använda en borste för att reda ut håret när det är vått eller fuktigt – använd i stället en bredtandad kam. Håret är mer känsligt när det är vått och en kam sliter mindre på håret än en borste.
 
close