Håll det blankt

Ersätt friss med silkeslena hårstrån. Dessa tips förklarar hur du får blankt hår och hur du kan strömlinjeforma din frisyr.

TIPS

01
I stället för att använda en rundborste för att föna din frisyr kan du använda skumpapiljotter omedelbart efter hårföningen. Låt ditt hår svalna i skumpapiljotterna för en slät look utan att slita på håret med borsten.
02
Kontrollera flygigt hår med TRESemmé Salon Finish Extra Hold Hårspray, spraya ned på det flygiga håret och borsta omedelbart ned det.
03
Glöm inte att skydda håret varje gång du använder värme på det. Spraya TRESemmé Keratin Smooth Heat Protection Shine Spray över hela huvudet för att förebygga skador vid styling och innan du fönar.
04
Föna ditt hår genom att peka fönens munstycke mot hårets toppar. Detta slätar ut hårets yta och förebygger tovor.
05
När du fönar håret kan du avsluta med kall luft i en minut för att fixera frisyren och ge den glans.
06
Använd en plattång eller locktång i keramik och av hög kvalitet för att styla håret. Keramikverktyg är mycket mer skonsamma mot håret än metall och ger dig en slätare, mjukare finish.
07
Försumma inte topparna när du applicerar värmeskyddande produkter. Dina toppar är mest mottagliga för skador och uttorkning så var speciellt uppmärksam på dem. Applicera TRESemmé Keratin Smooth Beautifying Oil för att tillsätta fukt till längderna och topparna för en slät och frissfri finish.
08 Försök inte styla vått hår med en plattång eller locktång. Föna eller lufttorka alltid håret helt innan du använder en tång. Vått hår är särskilt känsligt och direkt värme kan skada det.
09
Håll inte fönens munstycke på samma ställe i håret längre än fem sekunder – flytta fönen hela tiden för att förhindra att du överhettar håret.
10
Det finns bara en regel när du utsätter ditt hår för värme – håret måste skyddas.
11
TRESemmé Keratin Smooth Heat & Shine Protection Spray skyddar håret mot uttorkning och brännskador varje gång du tänker utsätta håret för värme från fönen, locktången eller plattången.
12
Skapa en elegant chinjong – dra håret tillbaka i en låg hästsvans och fäst med en hårsnodd. Linda hela svansen kring hårsnodden för att bilda en knut, fäst den med hårnålar och spraya med TRESemmé Salon Finish Extra Hold Hårspray för en elegant look.
13
Applicera TRESemmé Split End Repair Sealing Serum i fuktigt hår och föna för en blank look. Dela håret på ena sidan och svep lugg eller långa skikt över pannan och bakom öronen (om håret är tillräckligt långt). Placera ett brett pannband två till tre cm bakom hårfästet i pannan.
14
Salongsstylat hår ser alltid superglansigt och friskt ut. Använd ett silikonbaserat glansspray såsom TRESemmé Keratin Smooth Heat & Shine Protection Spray i håret från halva hårlängden ned mot topparna. Spraya det på fuktigt hår innan du stylar det med värme för att släta ut håret och låsa in glansen. Applicera en liten bit igen på topparna av din färdiga frisyr för definition.
15
Irriterande elektricitet och flygigt hår kan förstöra frisyren. Håll håret slätt och mjukt hela vintern med de här enkla stegen. Applicera TRESemmé Keratin Smooth Beautifying Oil dagligen på fuktigt hår för att låsa in fukt och låsa ut friss och flygigt hår.
16 
Applicera produkten när håret är fuktigt och föna så snart som möjligt för att få den slätaste strukturen.
17 
Använd en hårfön med ett munstycke som riktar flödet på en liten del av håret.
18 
Använd en medelstor rundborste om du har medellångt till långt hår och en liten rund borste om du har kortare hår. Vrid försiktigt borsten när du torkar varje hårsektion för att släta ut det.
19 
Använd inte för stora rundborstar – de är svåra att hantera. Du ska använda en medelstor till liten borste för att ge optimal släthet och hjälpa dig uppnå en fin böjning vid topparna.
20 
När du använder plattång på håret ska du inte ta sektioner som är större än själva tången. Om du använder en 2–3 cm plattång ska du separera hårsektioner som är 2–3 cm breda för bästa resultat.
21 
Flytta inte plattången för snabbt över håret och håll inte kvar på samma ställe för länge. Flytta tången i en långsam, stadig takt från rötterna till topparna för att få en silkeslen struktur.
 
close