Styling 101

Ibland är den rätta tekniken det enda som står mellan en bra hårdag och en toppenbra hårdag. Välkommen till hårstyling 101. Här hittar du viktiga tips för att finjustera din rutin.

TIPS

01
Om du vill återskapa den perfekta salongsföningen, men inte har tid, kan du använda skumpapiljotter i stället. Placera torrt hår på stora skumpapiljotter och spraya med TRESemmé Salon Finish Freeze Hold Hårspray. Lämna kvar i dem i 20 minuter och ta sedan ur dem. Du får den perfekta mängden volym vid rötterna och böj vid topparna.
02
Riv inte i trassliga partier med en borste. Använd en bredtandad kam för att reda ut håret när det är vått och en fönborste för att avlägsna tovor i torrt hår.
03
Dra håret rakt bakåt i en låg hästsvans och fäst med en hårsnodd i nacken. Piffa upp det genom att linda en 2–3 cm bred del av svansen kring hårsnodden och fäst med nålar under. Spraya håret med TRESemmé Salon Finish Extra Hold Hårspray för att fixera det.
04
Se till att du använder rätt stylingprodukt för din nya frisyr. Fråga din stylist vilken typ av stylingprodukt de rekommenderar för just din frisyr. För volym behöver du troligtvis en lätt mousse såsom TRESemmé Salon Finish Volume & Lift Mousse.
05
Om du vill ha en frisyr som håller länge bygger du din uppsättning från en hästsvans och formar hästsvansen till en knut eller en slingad frisyr. En hästsvans är en stark bas för alla uppsättningar eftersom hårsnoddar håller längre än massor med hårspännen och hårnålar.
06
Om du skapar en tvinnad frisyr kan du använda extralånga hårnålar för att förankra frisyren från början och sedan mindre hårnålar för att stoppa in små slingor. De långa hårnålarna håller större delar på plats för att håret inte ska ramla ned.
07
Avsluta alla uppsättningar med en lätt sprayning av TRESemmé Salon Finish Extra Hold Hårspray för att hålla flygigt hår under kontroll. Applicera hårspray i lager för att skapa extra stadga.
08
Handdukstorka håret ordentligt för att avlägsna överflödig vätska och dra ner på stylingtiden.
09 Använd en fönborste för att fördela produkten i håret när det är fuktigt. Du vill ha så jämn applicering som möjligt – stylingprodukter är bara effektiva där de appliceras!
10
Använd inte samma handduk som du använde på kroppen för att torka håret. Ta en fräsch, torr handduk eller investera i en superabsorberande handduk för snabbare torkning.
11
När du fönar håret, torka till 90% med en fönborste eller paddelborste för att snabba på torktiden och avsluta sedan med en rundborste för att släta ut håret.
12
Om du tänker föna håret ska du inte vänta längre än 20 minuter efter du stiger ur duschen innan du börjar. Börja föna håret innan håret är mer än 30 % torrt för att få maximal volym och förhindra envisa virvlar.
13
Använd alltid TRESemmé Heat Defence Styling Spray när du stylar med värme – du kan till och med spraya det direkt på hårbotten för att skydda den mot värme och torrhet.
14
Om hårbotten är torr och känslig kan du sänka fönens temperatur till medelvärme när du fönar vid rötterna.
15
Var inte rädd att pröva alla möjliga frisyrer du kan tänka dig, med de rätta verktygen och produkterna kan du skydda ditt hår mot skador.
16
Ge håret en paus från värmestyling åtminstone en gång i veckan – föning varje dag kan störa hårets naturliga återfuktning.
17
Torka inte håret för mycket – de sista minuterna av föning är när ditt hår är mest känsligt för skada. Byt till en svalare inställning på fönen när håret är nästan torrt. Detta exponerar alla fuktiga områden och avslutar jobbet utan att skada håret.
18 
Förstör inte perfekta vågor med en halvfärdig frisyr. Skapa en sofistikerad halvuppsättning genom att dra håret från sidorna in i en liten hästsvans vid hjässans bas. Nåla slumpmässiga sektioner från hjässan till hästsvansens bas för en naturlig halvuppsatt look. Avsluta med några sprayningar med TRESemmé Salon Finish Volume & Lift Hårspray för en mjuk stadga.
 
close